Historien om Harley Davidson

Drømmer du om turen tværs over USA på ryggen af en buldrende Harley Davidson motorcykel? Så er du ikke den eneste! Masser af mennesker har gennem tiden taget den ikoniske tur tværs over USA, og den repræsenterer om noget drømmen om den ultimative frihed, hvor man følger sin egen næse og tager den ene dag efter den anden, som de kommer. Samtidig er der masser at se på vejen, for USA’s mange stater er rige på kultur, interessante byer og en enestående natur, som vil prente sig ind i din hukommelse og blive til minder for livet.

Ofte har vi set billeder af afslappede kørere med håret blafrende ud under styrthjelmen, mens de adstadigt kører derud af på deres Harley, som motorcyklen hedder blandt kendere. Kan du ikke selv mønstre en sådan hårpragt, kan du hjælpe den på vej hos https://nordichair.com/da/hartransplantation/, hvor man kan få hjælp til at få genskabt fordums pryd eller få skabt en helt ny hårvækst, hvor den måtte mangle.

Men hvad er en Harley Davidson egentlig, og hvad har gjort den til dette superamerikanske ikon?

Firmaet er grundlagt af to amerikanere, Harley og Davidson, som byggede deres første motorcykel allerede i 1904 – firmaet med det dobbelte navn blev dog først grundlagt i 1906. I dag er firmaet det fjerdeældste firma i verden, der bygger motorcykler. De tre firmaer, der er ældre, er de engelske Royal Enfield og Triumph samt svenske Husqvarna.

Harley Davidson står i dag på mange måder som et ikon for den amerikanske livsstil, men indtil 1980’erne var firmaet i krise på grund af en produktion, der ikke var lønsom, og på grund af, at man udviklingsmæssigt ikke havde fulgt med tiden og var blevet overhalet af de japanske og europæiske konkurrenter.

Vejen til ikon er ikke mindst blevet banet gennem nogle berømte amerikanske film, som har været med til at give de amerikanske motorcykler en kultstatus. ‘Easy Rider’, der havde premiere i 1969 med Dennis Hopper og Peter Fonda i hovedrollerne, og filmen ‘The Wild One’ fra 1954, der havde Marlon Brando i den bærende rolle, satte maskinerne ind på lystavlen hos mange – også selv om det slet ikke var en Harley Davidson motorcykel, der var i front i ‘The Wild One’, men en Triumph maskine. Men filmene dyrkede kulturen omkring det at leve livet på en motorcykel, dyrke friheden og være den rå fyr, som mange har søgt at efterleve ved at vælge en Harley Davidson og udleve friheden på den.

Noget af det, der kendetegner en Harley Davidson motorcykel, er den buldrende motorlyd, og det er ikke mindst den, der er blevet kendemærket for den amerikanske maskine.