Friheden på en motorcykel

Mange mennesker drømmer om at tage kørekort til motorcykel og så drøne ud ad landevejen. Eller de vil blot køre stille og rolige ture på de små biveje på deres motorcykler. Det er følelsen af frihed, som man efterstræber, og den er også ganske vidunderlig.

I forhold til en tur i en bil er en tur på motorcykel en helt anden oplevelse. Man mærker vinden suse omkring sig, og kontakten med underlaget er helt anderledes på den tohjulede maskine, end hvis man har fire hjul under sig. Så er du til friheden og følelsen af, at alle veje ligger åbne foran dig, så kan vi på det kraftigste anbefale dig at tage en tur på motorcykel.

Når det er sagt, skal du være opmærksom på, at det er mere risikofyldt at køre på motorcykel, end det er at køre bil. Faktisk er der 50 gange så stor risiko for at blive skadet ved motorcykelkørsel end ved kørsel i bil. Det viser data fra Færdselsstyrelsen. Men når du har det i baghovedet og hele tiden kører efter forholdene – ja, så kan du roligt tage på tur med din motorcykel og nyde den herlige følelse af frihed.

Når man kører på motorcykel, er man i en helt anden kontakt med det nærmiljø, som man færdes i. Der er ingen glasruder eller polstring mellem dig og omgivelserne, og det er en følelse, som mange kørere nyder.

Når du kører motorcykel, vil du opleve lidt mere larm, end hvis du kører bil. Men du kan få specialdesignede ørepropper til brug for motorcykelkørsel, og dermed der dette problem afhjulpet. Pas på ikke at lukke omgivelsernes lyde så meget ude, at du ikke får orienteret dig godt nok i trafikken.

Du skal også overveje, hvilken størrelse maskine, du skal have. Er du førstegangskøber, kan det være fristende at købe en stor cykel, men rådet er at starte med en mindre og så skifte til en større motorcykel i takt med, at du får kørselsrutinen på plads.